ReadSpeaker este o suită de aplicații web, care folosește tehnologie text-voce de ultimă oră, care activează vocea pe site-urile web, mobile, dar și pentru documente online și formulare web.

ReadSpeaker ajută persoanele care suferă de dificultăți de citire, dislexie, insuficiență vizuală, dar și persoanele care nu vorbesc nativ limba romānă. Serviciile oferite de aplicația ReadSpeaker sunt bazate pe tehnologie web, ceea ce īnseamnă că nu este necesară descărcarea de pe site-ul producătorului, utilizatorul avānd acces la versiunea audio a paginilor web din orice locație, unde dispune de acces la rețeaua internet.

Iată cāteva din funcționalitățile oferite de ReadSpeaker:

·         Sublinierea textului citit: Permite utilizatorului de website sa vadă subliniat textul care este citit īn momentul respectiv, cuvānt cu cuvānt sau la nivel de propoziție īn funcție de preferințele dorite:

EHL player

·         Selectarea unui text de care utilizator: Textul din paginile web poate fi selectat utilizānd un mouse sau trackpad și doar acel text poate fi citit:

Meniul settings permite utilizatorilor configurarea interfeței de citire a paginilor web. Aceștia pot controla viteza de citire și modalitatea de subliniere a textului, propoziție cu propoziție sau cuvānt cu cuvānt. Se poate activa un popup care mărește textul citit. Acest popup va defila īn sus și īn jos, īn pagină, īn funcție de textul citit. Se poate configura defilarea paginii automat īn funcție de amplasarea textului citit.

·         Citirea fișierelor PDF si Word: Documentele online de tip PDF și Word sunt citite de ReadSpeaker:

·         Citirea formularelor web: ReadSpeaker oferă posibilitatea asistenței vocale la completarea cāmpurilor dintr-un formular web;

·         Download MP3 link: Utilizatorilor ReadSpeaker li se oferă posibilitatea de descărcare a textului citit din paginile web sub forma unui fișier MP3. Această facilitate oferă posibilitatea de a asculta textul respectiv și pentru utilizatorii care nu au instalat Adobe Flash și/sau Javascript pe device-urile lor.