Asculta

Ordinul ministrului finanţelor publice   nr. 2215 din 22 decembrie 2006

pentru aprobarea Normelor privind aplicarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. j) şi k) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare

publicat în Monitorul Oficial nr. 1040 din 28 decembrie 2006

 

    În temeiul prevederilor art. 11 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,

    în baza prevederilor art. 143 alin. (1) lit. j) şi k) şi alin. (3) şi ale art. 147^3 alin. (10) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare,

 

    ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:

 

    ART. 1

    (1) Se aprobă Normele privind aplicarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. j) şi k) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, cuprinse în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

    (2) Referirile la Codul fiscal din cuprinsul normelor din anexă reprezintă trimiteri la titlul VI "Taxa pe valoarea adăugată" al Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 2

    Certificatele de scutire de taxă pe valoarea adăugată emise în baza prevederilor Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.898/2004 îşi menţin valabilitatea până la expirarea termenului prevăzut în acestea.

    ART. 3

    Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

    ART. 4

    La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.898/2004 pentru aprobarea Normelor privind aplicarea scutirii de taxa pe valoarea adăugată pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. i) şi j) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 27 din 10 ianuarie 2005.

    ART. 5

    Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la 1 ianuarie 2007.

 

Ministrul finanţelor publice,

Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu


 

 

    ANEXA 1

 

 

NORME

privind aplicarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. j) şi k) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare

 

    ART. 1

    (1) Potrivit prevederilor art. 143 alin. (1) lit. j) din Codul fiscal, cu modificările ulterioare, sunt scutite de taxă pe valoarea adăugată livrările de bunuri şi prestările de servicii în favoarea misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, a personalului acestora, precum şi a cetăţenilor străini cu statut diplomatic sau consular în România, în condiţii de reciprocitate. Limita plafonului pentru care se aplică această scutire se stabileşte de Ministerul Afacerilor Externe, pe bază de reciprocitate acordată misiunilor diplomatice române şi personalului acestora.

    (2) În conformitate cu prevederile art. 143 alin. (1) lit. k) din Codul fiscal, sunt scutite de taxă pe valoarea adăugată livrările de bunuri şi prestările de servicii în favoarea reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România, precum şi a membrilor acestora, în limitele şi în conformitate cu condiţiile precizate în convenţiile de înfiinţare a acestor organizaţii.

    (3) De asemenea, sunt scutite de taxa pe valoarea adăugată, potrivit art. 143 alin. (1) lit. j) şi k) din Codul fiscal, livrările de bunuri şi prestările de servicii în favoarea cetăţenilor străini cu statut diplomatic sau consular într-un alt stat membru şi a reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate într-un alt stat membru.

    (4) Sunt asimilate organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România, în scopul aplicării scutirii de taxă pe valoarea adăugată, instituţiile Comunităţilor Europene.

    (5) Persoanele menţionate la art. (3) şi (4) beneficiază de scutirea de taxa pe valoarea adăugată numai pentru achiziţiile de bunuri şi servicii a căror valoare totală depăşeşte plafonul de 700 lei.

    (6) Răspunderea pentru verificarea respectării condiţiilor de reciprocitate şi, respectiv, a condiţiilor precizate în convenţiile de înfiinţare a organizaţiilor menţionate la alin. (2) revine Direcţiei generale protocol naţional din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

    (7) Sunt asimilate taxei pe valoarea adăugată, în ceea ce priveşte aplicarea scutirii de taxa pe valoarea adăugată, impozitele pe consum generale aplicate în statul membru în care sunt acreditate misiunile diplomatice şi oficiile consulare.

    (8) Cetăţenii străini din România având statut diplomatic sau consular, menţionaţi la alin. (1), trebuie să fie agreaţi şi înregistraţi la Ministerul Afacerilor Externe pentru a beneficia de scutirea de taxă pe valoarea adăugată.

    (9) Persoanele menţionate la alin. (3) şi (4) trebuie să fie recunoscute oficial în statele membre în care activează. Această recunoaştere trebuie confirmată pe baza unui document emis de autoritatea competentă a statului membru respectiv, semnat şi ştampilat de autorităţile fiscale sau de autorităţile cu atribuţii de afaceri externe din acel stat membru.

    ART. 2

    Pentru livrările de bunuri şi/sau prestările de servicii în favoarea persoanelor menţionate la art. 1, furnizorii de bunuri şi/sau prestatorii de servicii au obligaţia, conform prevederilor art. 155 alin. (1) din Codul fiscal, să emită facturi, care trebuie să cuprindă în mod obligatoriu denumirea persoanelor menţionate la art. 1, cu excepţia livrărilor de bunuri şi/sau prestărilor de servicii prevăzute la art. 6 alin. (2), precum şi a livrărilor de carburanţi auto.

    ART. 3

    Scutirea de taxă pe valoarea adăugată se realizează prin următoarele modalităţi:

    a) prin facturare fără taxă pe valoarea adăugată de către furnizorii de bunuri şi/sau prestatorii de servicii, în favoarea persoanelor menţionate la art. 1 alin. (1) şi (2), pe baza certificatului de scutire de taxă pe valoarea adăugată eliberat de Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti sau, după caz, de către direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene în a căror rază teritorială îşi au sediul persoanele respective, conform modelului prezentat în anexa nr. 1 şi legitimaţiei speciale eliberate persoanelor prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2) în acest scop de Ministerul Afacerilor Externe, în cazul în care încasarea contravalorii bunurilor livrate şi a serviciilor prestate nu se efectuează în numerar sau cu instrumente de plată nenominale;

    b) prin facturare fără taxă pe valoarea adăugată de către furnizorii de bunuri şi/sau prestatorii de servicii, în favoarea persoanelor menţionate la art. 1 alin. (3) şi (4), pe baza documentului menţionat la art. 1 alin. (8). Documentul respectiv trebuie anexat la copia facturii emise conform art. 2, ca dovadă a scutirii;

    c) prin facturarea chiriei fără taxă pe valoarea adăugată de către persoanele impozabile care închiriază spaţii cu destinaţia de:

    1. sediu al misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, locuinţe/reşedinţe pentru personalul/şefii acestora şi pentru orice cetăţeni străini având statut diplomatic sau consular în România sau într-un alt stat membru, inclusiv locurile de parcare şi/sau garajele aferente;

    2. sediu al reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România sau într-un alt stat membru, al instituţiilor Comunităţilor Europene, reşedinţe ale şefilor reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România, precum şi locuinţe pentru membrii ai reprezentanţelor, inclusiv locurile de parcare şi/sau garajele aferente;

    d) prin restituirea taxei pe valoarea adăugată aferente bunurilor şi serviciilor achiziţionate în România de către persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2). Restituirea se efectuează de către Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti sau, după caz, de către direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene în a căror rază teritorială îşi au sediul persoanele menţionate la art. 1 alin. (1) şi (2). Misiunile diplomatice, oficiile consulare, reprezentanţele organismelor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România solicită restituirea taxei pe valoarea adăugată pentru bunurile şi/sau serviciile achiziţionate de acestea, precum şi pentru cele achiziţionate de personalul lor şi de cetăţenii străini având statut diplomatic sau consular în România, conform procedurii prevăzute la art. 6;

    e) prin restituirea taxei pe valoarea adăugată aferente achiziţiilor de carburanţi auto şi achiziţiilor de bunuri şi/sau servicii prevăzute la art. 6 alin. (2), efectuate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (3) şi (4). Restituirea se efectuează de către Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti, conform procedurii prevăzute la art. 7.

    ART. 4

    (1) Certificatul de scutire de taxă pe valoarea adăugată, prevăzut la art. 3 lit. a), conform modelului prezentat în anexa nr. 2, se eliberează la cererea furnizorului/prestatorului pe baza următoarelor documente:

    a) copie de pe actul constitutiv;

    b) copie de pe certificatul de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată;

    c) dovada dotării cu aparatura necesară pentru utilizarea cărţilor de credit;

    d) declaraţia pe propria răspundere, din care să rezulte că nu se va încasa contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate în numerar ori cu instrumente nenominale.

    (2) Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti sau, după caz, direcţia generală a finanţelor publice judeţeană va comunica Ministerului Afacerilor Externe lista cuprinzând furnizorii de bunuri/prestatorii de servicii cărora li s-au eliberat certificate de scutire de taxă pe valoarea adăugată.

    (3) Cererile de eliberare a certificatelor de scutire de taxa pe valoarea adăugată se soluţionează în termen de 15 zile de la data depunerii cererii şi documentelor prevăzute la alin. (1).

    (4) Pentru operaţiunile prevăzute la art. 1 alin. (1), Ministerul Afacerilor Externe eliberează legitimaţii speciale numai în cazurile de reciprocitate efectivă deplină, fără existenţa unor restricţii sortimentale şi plafonări valorice sau cantitative, acordate de statul partener misiunilor diplomatice române şi personalului acestora. Pentru operaţiunile prevăzute la art. 1 alin. (2), legitimaţiile speciale se eliberează numai în situaţiile în care prin convenţiile de înfiinţare se prevede scutirea de taxă pe valoarea adăugată fără existenţa unor restricţii sortimentale şi plafonări valorice sau cantitative.

    ART. 5

    (1) Aplicarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată cu drept de deducere pentru închirierea spaţiilor menţionate la art. 3 lit. c), se realizează pe baza avizului Ministerului Afacerilor Externe privind respectarea condiţiilor de reciprocitate sau a condiţiilor precizate în convenţiile de înfiinţare, în cazul a reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale, după caz.

    (2) Dacă nu sunt respectate condiţiile de reciprocitate, respectiv condiţiile precizate în convenţiile de înfiinţare a reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România, Ministerul Afacerilor Externe nu va acorda avizul şi nu se aplică scutirea de taxa pe valoarea adăugată cu drept de deducere, dar persoanele impozabile care închiriază spaţii pot aplica scutirea de taxă pe valoarea adăugată fără drept de deducere, în condiţiile prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. e) din Codul fiscal.

    (3) Dacă, ulterior acordării avizului de către Ministerul Afacerilor Externe, nu mai sunt respectate condiţiile de reciprocitate, respectiv condiţiile precizate în convenţiile de înfiinţare a reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România, Ministerul Afacerilor Externe îşi va retrage avizul acordat şi se vor aplica prevederile alin. (2).

    ART. 6

    (1) Pentru restituirea taxei pe valoarea adăugată prevăzută la art. 3 lit. d), solicitanţii trebuie să completeze o cerere de restituire şi un borderou, conform modelului prezentat în anexa nr. 3, întocmit în două exemplare, care trebuie să cuprindă:

    a) facturile în care sunt consemnate bunurile şi serviciile achiziţionate în cursul trimestrului pentru care se solicită restituirea, cu excepţia cazurilor în care condiţiile de reciprocitate prevăd termene mai mari de 3 luni; pentru carburanţii auto se admit bonurile fiscale emise conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dacă sunt ştampilate şi au înscrise denumirea cumpărătorului şi numărul de înmatriculare al autovehiculului;

    b) documentele care atestă achitarea contravalorii bunurilor şi serviciilor până la data depunerii cererilor, după caz.

    (2) Pentru livrările de bunuri şi/sau prestările de servicii efectuate în mod global pentru nevoile unui imobil cu mai multe apartamente, în care persoanele menţionate la art. 1 alin. (1) şi (2) ocupă o parte cu titlu de proprietar sau de chiriaş, documentele pe baza cărora se face restituirea sunt următoarele:

    a) decontul cuprinzând cheltuielile comune şi taxa pe valoarea adăugată, întocmit de administratorul imobilului, cu indicarea cotei-părţi pe care colocatarul este obligat să o plătească, potrivit normelor legale privind repartizarea cheltuielilor comune pe locatari;

    b) chitanţa emisă de administraţia imobilului, prin care se certifică plata cheltuielilor comune şi a taxei pe valoarea adăugată, rezultată din decont.

    (3) Documentele justificative pe baza cărora se solicită restituirea taxei pe valoarea adăugată, prevăzute de prezentul articol, se depun în copie, pentru bunurile şi serviciile destinate uzului oficial al misiunilor diplomatice, al oficiilor consulare, al reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România şi în original pentru bunurile şi serviciile destinate uzului personalului acestora sau al altor cetăţeni străini având statut diplomatic ori consular în România. Pot fi prezentate în copie documentele pentru bunurile de folosinţă îndelungată.

    (4) Cererile de restituire a taxei pe valoarea adăugată, prevăzute în anexele nr. 4 şi 5, împreună cu borderourile şi documentele justificative, se transmit trimestrial de către solicitanţii prevăzuţi la art. 1 alin. (1) şi (2) la Ministerul Afacerilor Externe, cel mai târziu până la finele lunii următoare încheierii trimestrului pentru care se solicită restituirea, cu excepţia cazurilor în care condiţiile de reciprocitate prevăd termene mai mari de 3 luni.

    (5) Prin derogare de la termenele de depunere a cererilor de restituire a taxei pe valoarea adăugată, prevăzute la alin. (4), misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale statelor în care exerciţiul bugetar se încheie la data de 30 septembrie pot solicita restituirea taxei pe valoarea adăugată pentru trimestrul III în două tranşe, prin depunerea cererii de restituire şi a documentelor justificative, separat pentru lunile iulie şi august, până la finele lunii septembrie, şi separat pentru luna septembrie, până cel târziu la finele lunii octombrie.

    (6) Nedepunerea în termenul prevăzut la alin. (4) a cererilor de restituire şi/sau a documentaţiei aferente atrage pierderea dreptului de restituire a taxei pe valoarea adăugată. Cererile de restituire şi documentele justificative nedepuse în termen vor fi returnate de Ministerul Afacerilor Externe celor care le-au transmis.

    (7) Prin derogare de la prevederile alin. (6), în cazuri temeinic justificate, la solicitarea persoanelor menţionate la art. 1 alin. (1) şi (2), ministrul finanţelor publice poate aproba efectuarea restituirii taxei pe valoarea adăugată în situaţia în care cererea de restituire şi/sau documentaţia aferentă nu au fost depuse în termenul prevăzut la alin. (4).

    (8) Direcţia generală protocol naţional din cadrul Ministerului Afacerilor Externe are obligaţia să confrunte sumele evidenţiate în borderouri cu documentele justificative prezentate. În urma verificării, pe borderou se va face menţiunea, sub semnătură, "Confruntat cu documentele justificative".

    (9) Documentaţia avizată favorabil de Ministerul Afacerilor Externe va fi transmisă solicitanţilor prevăzuţi la art. 3 lit. d), care o vor depune la Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti sau, după caz, la direcţia generală a finanţelor publice judeţeană.

    (10) Ministerul Afacerilor Externe va comunica Direcţiei generale a finanţelor publice a municipiului Bucureşti sau, după caz, direcţiei generale a finanţelor publice judeţene, în termen de 15 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentelor norme, lista cuprinzând statele pentru care condiţiile de reciprocitate prevăd termene de restituire mai mari de 3 luni. Informaţiile respective vor fi actualizate ori de câte ori intervin modificări în relaţiile reciproce dintre state.

    ART. 7

    Restituirea taxei pe valoarea adăugată prevăzută la art. 3 lit. e), se efectuează la solicitarea persoanelor menţionate la art. 1 alin. (3) şi (4), de către Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti, pe baza documentului emis de autoritatea competentă a statului membru în care activează persoanele respective, semnat şi ştampilat de autorităţile fiscale sau de autorităţile cu atribuţii de afaceri externe din acel stat membru. În vederea restituirii trebuie prezentate de asemenea:

    a) bonurile fiscale emise conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dacă sunt ştampilate şi au înscrise denumirea cumpărătorului şi numărul de înmatriculare al autovehiculului, în cazul achiziţiilor de carburanţi auto;

    b) documentele care atestă achitarea contravalorii bunurilor şi serviciilor, după caz;

    c) decontul cuprinzând cheltuielile comune şi taxa pe valoarea adăugată, întocmit de administratorul imobilului, cu indicarea cotei-părţi pe care colocatarul este obligat să o plătească, potrivit normelor legale privind repartizarea cheltuielilor comune pe locatari, precum şi chitanţa emisă de administraţia imobilului, prin care se certifică plata cheltuielilor comune şi a taxei pe valoarea adăugată, rezultată din decont, în cazul achiziţiilor de bunuri şi/sau servicii efectuate în mod global pentru nevoile unui imobil cu mai multe apartamente.

    ART. 8

    (1) Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti sau, după caz, direcţia generală a finanţelor publice judeţeană analizează cererile de restituire a taxei pe valoarea adăugată şi documentele însoţitoare. Verificarea şi analiza efectuate urmăresc:

    a) ca documentele ce atestă achiziţionarea de bunuri şi servicii să fie emise conform prevederilor legale în vigoare şi să se refere la trimestrul pentru care se solicită restituirea, cu excepţia cazurilor în care condiţiile de reciprocitate prevăd termene mai mari de 3 luni şi a cazurilor prevăzute la art. 7;

    b) existenţa avizului favorabil al Ministerului Afacerilor Externe, în cazul cererile de restituire a taxei pe valoarea adăugată depuse de persoanele menţionate la art. 1 alin. (1) şi (2).

    (2) Restituirea taxei pe valoarea adăugată se realizează conform procedurii de soluţionare a cererilor de restituire a taxei pe valoarea adăugată aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice.

    ART. 9

    Cererile de restituire a taxei pe valoarea adăugată aferente achiziţiilor de bunuri şi/sau de servicii efectuate în trimestrul IV al anului 2006 se soluţionează potrivit prevederilor Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1898/2004.

    ART. 10

    Anexele nr. 1 - 5 fac parte integrantă din prezentele norme.


 

    ANEXA 1

    la norme

 

    MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE

    DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR PUBLICE

    A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI/A JUDEŢULUI ...............

 

CERTIFICAT

de scutire de taxă pe valoarea adăugată

 

Nr. ...... din ........

 

    În conformitate cu prevederile art. 3 lit. a) din Normele privind aplicarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. j) şi k) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările ulterioare, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. ........., a fost eliberat prezentul certificat care atestă dreptul furnizorului de bunuri/prestatorului de servicii ...................., cu sediul în ....................., str. ................ nr. ....., judeţul/sectorul ..................., codul poştal ..............., codul de înregistrare în scopuri de T.V.A. .................., înmatriculat la Registrul Comerţului la nr. ............... din ..............., să efectueze, în regim de scutire de taxă pe valoarea adăugată cu drept de deducere, livrări de bunuri/prestări de servicii în favoarea misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi a personalului acestora, sau a cetăţenilor străini cu statut diplomatic sau consular în România, pe baza legitimaţiei speciale eliberate de Ministerul Afacerilor Externe/reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România şi membrilor acestora, pe baza legitimaţiei speciale eliberate de Ministerul Afacerilor Externe.

 

    Prezentul certificat este valabil 12 luni de la data de ................ .

 

                           Director executiv,

                           ................…………


 

    ANEXA 2

    la norme

 

CERERE

 

    Denumirea solicitantului .................................................

    Codul de înregistrare în scopuri de T.V.A. ...............................

    Sediul ...................................................................

 

    În conformitate cu prevederile art. 3 lit. a) din Normele privind aplicarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. j) şi k) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările ulterioare, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. .........., prin prezenta cerere solicităm eliberarea unui certificat de scutire de taxă pe valoarea adăugată pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii în favoarea misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi a personalului acestora, sau a cetăţenilor străini cu statut diplomatic sau consular în România/reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România şi membrilor acestora.

    Anexăm următoarele documente:

    - copie de pe actul constitutiv;

    - copie de pe certificatul de înregistrare în scopuri de T.V.A.;

    - dovada dotării cu aparatura necesară pentru utilizarea cărţilor de credit;

    - declaraţia pe propria răspundere din care rezultă că nu se va încasa în numerar sau cu instrumente nenominale contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate.

 

    Nume, prenume: .....................               Semnătura şi ştampila

    Funcţia: ...........................               .....................

    Data: ..............................


 

    ANEXA 3

    la norme

 

BORDEROU

cuprinzând documentele justificative prevăzute la art. 6 alin. (1) din norme

 

                                                                      - lei -

 ______________________________________________________________________________

|Nr. |     Documentul   |Valoarea| Valoarea|Total| Documentul de plată|Suma    |

|crt.|                  |fără TVA| TVA     |     | corespunzător      |achitată|

|    |__________________|        |         |     |____________________|        |

|    |Denumirea|Nr.|Data|        |         |     |Denumirea |Nr.|Data |        |

|____|_________|___|____|________|_________|_____|__________|___|_____|________|

|  0 |    1    | 2 | 3  |    4   |    5    |  6  |     7    | 8 |   9 |   10   |

|____|_________|___|____|________|_________|_____|__________|___|_____|________|

|____|_________|___|____|________|_________|_____|__________|___|_____|________|

|____|_________|___|____|________|_________|_____|__________|___|_____|________|

 

                                  Solicitant,

                            ......................

 

           Semnătura,              Ştampila,                Data,

       ................……                 ..................                ..................

 

 

 

    NOTĂ:

    În cazul bonurilor fiscale, documentul înscris în borderou în col. 1 - 3 se va înscrie şi în col. 7 - 9, iar totalul de la col. 6 se va înscrie şi în col. 10.


 

    ANEXA 4

    la norme

 

 ______________________________________________________________________________

| Nr. de înreg. ...........|          CERERE          | Nr. de înreg. .........|

| Din data de .............| de restituire a taxei    | Din data de ...........|

|     (loc rezervat pentru | pe valoarea adăugată     |   (loc rezervat pentru |

|     Ministerul Finanţelor|                          |   Ministerul Afacerilor|

|     Publice)             |                          |   Externe)             |

|__________________________|__________________________|________________________|

 

 ______________________________________________________________________________

|   1.  | Denumirea instituţiei:                                               |

|       | a) Misiunea diplomatică ............................................ |

|       | b) Oficiul consular ................................................ |

|       | c) Reprezentanţa organizaţiei internaţionale sau interguvernamentale |

|       |    ................................................................. |

|_______|______________________________________________________________________|

|   2.  | Adresa:                                                              |

|       | Localitatea ..................., str. .................. nr. ......, |

|       | sectorul ....................., codul poştal ....................... |

|_______|______________________________________________________________________|

 

    Prin prezenta cerere solicităm restituirea taxei pe valoarea adăugată plătite pentru cumpărări de bunuri/prestări de servicii, în conformitate cu procedura prevăzută, în sumă de .............. lei.

                                            _

    Restituirea este aferentă trimestrului |_|

 

    Solicităm restituirea în contul nr. .............., deschis la ............, Sucursala .................. .

 

                            Conducătorul instituţiei,

                            .......................…………

                             (semnătura şi ştampila)

 

    (verso)

 

 ______________________________________________________________________________

|                                                                              |

|               CADRUL REZERVAT MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE                |

|                                                                              |

|   Avizăm favorabil restituirea taxei pe valoarea adăugată, în sumă de        |

| ........... lei, fiind îndeplinite condiţiile de reciprocitate/condiţiile    |

| precizate în convenţiile de înfiinţare.                                      |

|                                                                              |

| Directorul general al Direcţiei                                              |

| generale protocol naţional,                                                  |

| Semnătura ...........                           Data .................       |

| Ştampila                                                                     |

|______________________________________________________________________________|

 

 ______________________________________________________________________________

|                                                                              |

|               CADRUL REZERVAT MINISTERULUI FINANŢELOR PUBLICE                |

|                                                                              |

|   Aprobăm restituirea taxei pe valoarea adăugată în sumă de ............ lei |

|                                                                              |

| Directorul executiv al Direcţiei generale a finanţelor                       |

| publice a municipiului Bucureşti/a judeţului ..........                      |

|                                                                              |

| Semnătura ..................                     Data ................       |

| Ştampila                                                                     |

|______________________________________________________________________________|


 

    ANEXA 5

    la norme

 

 ______________________________________________________________________________

| Nr. de înreg. ...........|          CERERE          | Nr. de înreg. .........|

| Din data de .............| de restituire a taxei pe | Din data de ...........|

|     (loc rezervat pentru | valoarea adăugată        |   (loc rezervat pentru |

|     Ministerul Finanţelor|                          |   Ministerul Afacerilor|

|     Publice)             |                          |   Externe)             |

|__________________________|__________________________|________________________|

 

 ______________________________________________________________________________

| Numele şi prenumele solicitantului ......................................... |

| Instituţia ................................................................. |

| Funcţia solicitantului ..................................................... |

| Numărul carnetului eliberat de Ministerul Afacerilor Externe ............... |

| Adresa instituţiei:                                                          |

| Localitatea .........................., str. ................... nr. ......, |

| sectorul ............................., codul poştal ..................... . |

|______________________________________________________________________________|

 

    Prin prezenta cerere solicităm restituirea taxei pe valoarea adăugată plătite pentru cumpărări de bunuri/prestări de servicii, în conformitate cu procedura prevăzută, în sumă de ............ lei.

                                            _

    Restituirea este aferentă trimestrului |_|

 

    Solicităm restituirea în contul nr. ..................., deschis la ................, Sucursala .................. .

 

                           Conducătorul instituţiei,

                           .........................

                            (semnătura şi ştampila)

 

    (verso)

 

 

 ______________________________________________________________________________

|                                                                              |

|               CADRUL REZERVAT MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE                |

|                                                                              |

|   Avizăm favorabil restituirea taxei pe valoarea adăugată, în sumă de        |

| ........... lei, fiind îndeplinite condiţiile de reciprocitate/condiţiile    |

| precizate în convenţiile de înfiinţare.                                      |

|                                                                              |

| Directorul general al                                                        |

| Direcţiei generale protocol naţional,                                        |

| Semnătura ...........                           Data .................       |

| Ştampila                                                                     |

|______________________________________________________________________________|

 

 ______________________________________________________________________________

|                                                                              |

|               CADRUL REZERVAT MINISTERULUI FINANŢELOR PUBLICE                |

|                                                                              |

|   Aprobăm restituirea taxei pe valoarea adăugată în sumă de ............ lei |

|                                                                              |

| Directorul executiv al Direcţiei generale                                    |

| a finanţelor publice a municipiului Bucureşti/a judeţului .........          |

|                                                                              |

| Semnătura ..................                         Data .........          |

| Ştampila                                                                     |

|______________________________________________________________________________|