Asculta

Ordinul ministrului finanţelor publice  nr. 2035 din 28 noiembrie 2006

pentru înfiinţarea Biroului de legătură privind asistenţa în materie de recuperare într-un stat membru al Uniunii Europene a creanţelor stabilite de autorităţile din alt stat membru

publicat  în Monitorul Oficial  nr. 990 din 12 decembrie 2006

    în temeiul prevederilor art. 11 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,

    în baza prevederilor art. 17424 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:

    ART. 1

    (1) La nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală se înfiinţează în cadrul Direcţiei generale de reglementare a colectării creanţelor bugetare Biroul de legătură privind asistenţa pentru recuperarea în România a creanţelor stabilite într-un alt stat membru al Uniunii Europene, precum şi pentru recuperarea într-un alt stat membru al Uniunii Europene a creanţelor stabilite în România, denumit în continuare Biroul de legătură.

    (2) Conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală va stabili tipul de compartiment pentru Biroul de legătură, numărul funcţiilor publice necesare şi atribuţiile acestuia.

    (3) Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va lua măsuri pentru integrarea Biroului de legătură în structura organizatorică proprie şi va asigura condiţiile pentru ca acest compartiment să fie funcţional până la data aderării României la Uniunea Europeană.

    ART. 2

    Biroul de legătură asigură asistenţa în materie de recuperare a creanţelor prevăzute la art. 1742 alin. (1) lit. a), e), f), g) şi h) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 3

    Biroul de legătură asigură interfaţa dintre Biroul central constituit la nivelul Autorităţii Naţionale a Vămilor şi organele fiscale teritoriale subordonate Ministerului Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

    ART. 4

    Informaţiile în legătură cu recuperarea în România a creanţelor stabilite într-un alt stat membru al Uniunii Europene, precum şi pentru recuperarea într-un alt stat membru al Uniunii Europene a creanţelor stabilite în România nu pot fi comunicate decât persoanelor şi autorităţilor prevăzute la art. 174^10 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi pot fi utilizate în cursul procedurilor judiciare sau administrative iniţiate pentru recuperarea creanţelor prevăzute la art. 2.

    ART. 5

    Prezentul ordin intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepţia dispoziţiilor art. 2 - 4, care intră în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2007.

Ministrul finanţelor publice,

Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu