NATIONAL AGENCY FOR FISCAL ADMINSITRATION
REVENUE ADMINISTRATION MODERNIZATION PROJECT

Procurement of Hardware, Software and Training for Primary, Secondary and Data
Warehouse Centers (RAMP/1-SR)

CLARIFICATIONS No. 2 of November 24", 2014

Dear Sirs,

With regard to the above-referenced procurement procedure, we have received comments
and requests for clarifications from some prospective bidders. According to Clause 10.1 of
Section 1. Instructions to Bidders of the bidding documents issued on October 28“‘, 2014,
please find below the requested clarifications:

Q1:  The provisions of article 3.2.2 'Achieve a synthetic CINT2006 SPECint_rate
performance benchmark of at least 750 (seven hundred fifty), as measured at factory clock
rate for maximum supported CPU configuration of the compute module' seem to be in
opposition with the requirements of Article 3.2.4 '"Provide no more than 50% of the maximum
number of support CPUs and with no more than 50% of the maximum supported RAM' With
the first article (3.2.2) you set a target performance at maximum configuration, but, with the
second you declare you are not interested in acquiring that configuration, and, together with
article 3.2.5.2 'At least 16 (sixteen) active CPU cores (single- or multi thread) in at least 2
(two) installed multi-core CPU chips' you are leading us to a solution of blade servers with 4
CPU sockets, but only 2 installed. This means that the offered solution will attain the
maximum requested performance only after a further up-grade and further money expense.
To hour knowledge is that some major manufactures on the market have within their
portfolios blade servers with 2 CPU that can deliver from the beginning (without any further
expenses) the CINT2006 SPEC-int rate CPU performance that you target in this acquisition.
In order to all such a solution please accept the adjustment to the sense of article 3.2.4 by
changing the expression 'no more than', used two time in a restrictive manner, with at "at
least”. This will lead, also, in our opinion, to an important budget saving of this acquisition.

Al:  Physical servers that are limited to 2 CPU-sockets do NOT meet NAFA's flexibility
and scalability requirements. TR 3.2.4, TR 3.1.1, TR 3.1.3 and TR 3.3.3 allow the Purchaser
to increase the processing capacity of the system in the future, by scaling-up (by adding
CPUs and RAM to the blade servers), scaling-out (by adding blade servers inside the system
chassis), or both. Hence, no amendments will be made to TR 3.2.4 NAFA's requirement
for scalability up to at least 750 (seven hundred fifty) on CINT2006 SPECint rate
performance benchmark remains unchanged. Hence, TR 3.2.2 also remains unamended.



Q2:  Could you please confirm that all the specialists (prime and alternative candidates)
proposed by the bidder (Joint Venture) should not be currently employed by the bidder (Joint
Venture)?

A2: Bidders MAY propose candidates who are not direct employees of the Bidder (or
Joint Venture, Joint Venture Partner). However, the Contract WILL REQUIRE the Supplier
to provide the specialist(s) who are bid. Accordingly, the Bidder must document that the
Bidder (Joint Venture) has an existing contract with each and every specialist bid who is not
employed directly by the Bidder (Joint Venture).



