Ascultă

Legislatia aplicabila

Legal vorbind, intregul proces EMCS porneste cu Decizia din 2003. Dar pentru punerea in vigoare, EMCS va necesita deasemenea schimbari in legislatia EC existenta, notand Directiva 92/12 si implementarea acestei legislatii.

Fundamentul legal pentru dezvoltarea EMCS

Fundamentul legal pentru dezvoltarea EMCS il reprezinta Decizia nr.1152/2003/EC a Parlamentului European si a Consiliului, din data de 16 iunie 2003 pentru computerizarea sistemului prin care obligatia accizelor este transferata intre comerciantii autorizati pe teritoriul comunitar sub prevederile regimului suspensiv. Decizia impune dezvoltarea EMCS in termen de 6 ani de la publicare, respectiv 1 iulie 2009.

Necesitatea modificarii Directivei privind accizele...

Directiva Consiliului 92/12/EEC din 25 februarie 1992 privind prevederile pentru produsele care sunt supuse accizelor si detinerea, miscarea si monitorizarea acestor produse, are nevoie de o revizuire considerabila. Acest scop de a incorpora in bazele legale necesare schimbarile rezultate din Proiectul de Computerizare a EMCS, furnizeaza bazele pentru un mediu mai simplu si fara hartii pentru comert si in acelasi timp permite o mai buna integritate, rapiditate si o abordare orientata catre risc a controlului pentru autoritatile responsabile de administrarea si controlul accizelor. Plecand de la aceste noi prevederi, alte amendamente si simplificari ale directivei pot fi considerate necesare, precum introducerea unor noi concepte legale. Comisia a organizat in 2006 o consultare publica pe aceasta tema. Plecand de la aceasta revizuire detaliata a prevederilor de implementat va trebui definit continutul mesajelor si alte cerinte procedurale.

×
--