REFERAT DE APROBARE

 

 

 

Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei de poluare pentru autovehicule s-a reglementat regimul fiscal aplicabil taxei pe poluare pentru autovehicule, iar potrivit art.7 din acest act normativ, stabilirea, verificarea, colectarea şi executarea silită, inclusiv soluţionarea contestaţiilor privind taxa datorată de contribuabili, se realizează de către autoritatea fiscală competentă, potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Din informaţiile furnizate de organele fiscale teritoriale rezultă că în numeroase situaţii, după calcularea taxei pe poluare de către acestea, este necesară recalcularea taxei ca urmare a înscrierii ulterioare de către unităţile subordonate Registrului Auto Român a elementelor referitoare la norma de poluare, la existenţa filtrului de particule sau la alte elemente. Pentru aceste situaţii, este necesară aprobarea unui model de decizie pentru stabilirea diferenţelor de taxă pe poluare.

            Faţă de cele de mai sus, s-a elaborat proiectul de Ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr.986/2008, cu ale cărui prevederi, dacă sunteţi de acord, vă propunem să-l semnaţi.

 

 

V I C E P R E Ş E D I N T E,

 

E U G E N   C I O R I C I