MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE

 

 

ORDIN  NR.

pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului "Declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri”

                       

            În temeiul art.11 alin.(5) din Hotărârea Guvernului nr.208/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,

 

În temeiul art.1564 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare şi al art.196 alin.(2) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

 

            Ministrul finanţelor publice emite următorul

 

 

ORDIN

 

 

Art.1. Se aprobă modelul şi conţinutul formularului "Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri" (390 VIES), cod MFP: 14.13.01.02/r, prevăzut în Anexa nr.1.

Art.2. Formularul prevăzut la art. 1 se completează şi se depune conform Instrucţiunilor de completare prevăzute în Anexa nr.2.

Art.3. Caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, de utilizare şi arhivare ale formularului prevăzut la art.1 sunt stabilite în Anexa nr. 3.

Art.4. Procedura de gestionare a declaraţiei recapitulative privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri este stabilită în Anexa nr.4.

Art.5. Anexele nr. 1, 2 ,3 şi 4 fac parte integrantă din prezentul  ordin.

Art.6 La data intrării în vigoare a prezentului ordin, se abrogă Ordinul ministrului finanţelor publice nr.955/2006 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului "Declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri”

Art.7. Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

            Art.8. Direcţia generală de gestiune a impozitelor şi contribuţiilor şi Direcţia de metodologie şi proceduri pentru inspecţia fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Direcţia generală legislaţie impozite indirecte şi Direcţia generală a tehnologiei informaţiei din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, precum şi direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

 

Emis la Bucureşti, la data...................................

 

 

 

MINISTRUL FINANŢELOR PUBLICE,

 

SEBASTIAN TEODOR GHEORGHE VLĂDESCU