MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR

 

 

ORDIN  NR. 273

pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (300) "Decont de taxă pe valoarea adăugată”

 

           

            În temeiul art.11, alin.(4) din Hotărârea Guvernului nr.386/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Finanţelor,

            în temeiul art. 1562 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările si completările ulterioare şi al art. 196 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicat, cu modificările si completările ulterioare,

 

            ministrul economiei şi finanţelor emite următorul

 

 

ORDIN

 

 

Art.1. - Se aprobă modelul şi conţinutul formularului (300) "Decont de taxă pe valoarea adăugată”, cod MEF:14.13.01.02, prevăzut în Anexa nr.1.

 

Art.2. - Formularul prevăzut la art. 1 se completează şi se depune conform Instrucţiunilor de completare prevăzute în Anexa nr.2.

 

Art.3. - Caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, de utilizare şi păstrare a formularului prevăzut la art.1 sunt stabilite în Anexa nr. 3.

 

Art.4. - Anexele nr. 1, 2 şi 3  fac parte integrantă din prezentul  ordin.

 

Art.5. - Decontul de taxă pe valoarea adăugată, prevăzut la art.1 se utilizează începând cu declararea obligaţiilor fiscale aferente lunii mai 2007.

 

Art.6 - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 

            Art.7. - Direcţia generală de gestiune a impozitelor şi contribuţiilor şi Direcţia generală de reglementare a colectării creanţelor bugetare din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Direcţia de legislaţie în domeniul TVA şi Direcţia generală a tehnologiei informaţiei din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor, Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, precum şi direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

 

 

Emis la Bucureşti, la data:

 

 

MINISTRUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR,

 

VARUJAN VOSGANIAN