AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

 

ORDIN NR.  ......

privind  modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 986/2008 pentru aprobarea procedurii privind

stabilirea taxei pe poluare pentru autovehicule

 

 

În temeiul prevederilor art.12 alin.(3) din Hotărârea Guvernului nr.495/2007 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,

            în baza prevederilor art.3 alin.(3) din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 686/2008,  şi ale art. 228 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

 

 

            preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală

 

 

emite următorul:

 

ORDIN

 

Art. I

            Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 986/2008 pentru aprobarea procedurii privind stabilirea taxei pe poluare pentru autovehicule, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 498 din 2 iulie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează, după cum urmează:

            1. La articolul 2, după litera c) se introduce o nouă literă, litera d), cu următorul cuprins:

            “d) “Decizie de stabilire a diferenţelor de taxă pe poluare pentru autovehicule”, cod 14.13.02.50/d, prevăzută în anexa nr. 5”.

            2. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:

            “Caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, utilizare şi păstrare a formularelor de decizii prevăzute la art. 2 sunt prezentate în anexa nr. 6.”

            3. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:

            “ Art. 4 – Anexele nr. 1 - 6 fac parte integrantă din prezentul ordin”.

            4. Anexa nr. 5 „Caracteristici de tipărire – modul de difuzare, utilizare şi păstrare a formularelor de decizii” se înlocuieşte cu Anexa nr. 5 “Decizie de stabilire a diferenţelor de taxă pe poluare pentru autovehicule”, al cărei conţinut este prevăzut în anexa nr. 1 la prezentul ordin.

            5. După Anexa nr. 5 se introduce o nouă anexă, Anexa nr. 6 „Caracteristici de tipărire – modul de difuzare, utilizare şi păstrare a formularelor de decizii”, al cărei conţinut este prezentat în anexa nr. 2 la prezentul ordin.

 

 

 

 

 

Art. II 

            Direcţia generală proceduri pentru administrarea veniturilor, Direcţia generală de reglementare a colectării creanţelor bugetare, Direcţia generală de tehnologia informaţiei, Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

 

Art. III

             Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                       

 

 

 

 

 

 

Emis la Bucureşti, la..........................

 

                       

 

 

 

 

 

 

PREŞEDINTE,

 

 

DANIEL CHIŢOIU