Avand in vedere ca  agentia de turism primeste facturi pe numele sau si refactureaza in nume propriu serviciile respective, reiese ca aceasta va aplica structura de comisionar prevazuta la art. 129 alin. (2) din Codul fiscal “o persoană impozabilă care acţionează în nume propriu, dar în contul altei persoane, ca intermediar în prestarea de servicii, se consideră că a primit şi a prestat ea însăşi aceste servicii, în condiţiile stabilite la pct. 7 alin. (1) din norme coroborat cu pct. pct. 6 alin. (2) si (3) din norme”.

Tinand cont de faptul ca, in acest caz, serviciile de inchiriere de mijloace de transport sunt efectiv utilizate de beneficiar pe teritoriul Turciei, se aplica prevederile art. 133 alin. (3) lit. b) din Codul fiscal care stipuleaza ca închirierea [...] de mijloace de transport se consideră că are locul prestării în afara Comunităţii, când aceste servicii sunt prestate de o persoană impozabilă, stabilită sau având sediul fix în România, de la care serviciile sunt prestate, dacă serviciile sunt efectiv utilizate în afara Comunităţii de beneficiar.

Prin urmare, in acest caz  locul prestarii serviciilor de inchiriere de autoturisme este in Turcia, deci operatiunea nu este impozabila din punct de vedere al taxei pe valoarea adaugata in Romania in sensul art. 126 alin. (1) din Codul fiscal.

In aceasta situatie, potrivit prevederilor art. 155 alin. (5) lit. n) pct. 1) din Codul fiscal, agentia de turism va emite o factura pe care va inscrie mentiunea „neimpozabil in Romania”.