PREŢURILE MEDII ÎN ANUL 2010
ale produselor agricole pe baza cărora se calculează
impozitul la veniturile din arendă, exprimate în natură
conform art. 62 alin. (1) din Codul Fiscal
JUDEŢUL |
Preţuri medii, lei/kg |
ALBA |
Preţuri cu amănuntul din târguri şi oboare. Grâu: 0,90; orz: 0,70; porumb boabe: 0,75; cartof: 2,00; fasole boabe: 6,5; varză: 2,25; ceapă: 2,25; morcov: 2,65; tomate: 7,25; ardei gras: 7,25; castraveţi: 5,00; mere: 2,75; pere: 4,75; struguri: 7,00; carne porc în viu: 7,75; carne vită în viu: 7,75; carne tăiată carcasă: porc 10,50, vită: 16,25, pasăre: 7,75; lapte: 2,50; brânzeturi proaspete: 12,50; smântână 10,50; telemea: 12,50; zahăr: 3,20; ouă: 0,55 |
ARAD |
|
ARGEŞ |
Preţuri în lei / tonă. Grâu de panificaţie: 555; grâu furajer: 472; orz furajer: 468; orz pentru bere: 650; porumb: 470; floarea soarelui: 875; rapiţă: 1280; morcov: 1680; ceapă: 1270; castraveţi: 2230; ţelină: 3350; tomate: 2320; varză albă: 860; usturoi: 6740; ardei: 3070; vinete: 1200; mere: 1470; prune: 1000 |
BACĂU |
Preţuri în lei / tonă. Grâu: 450; porumb: 400; cartofi: 500. |
BIHOR |
Grâu: 0,69; orz: 0,57; porumb: 0,62; floarea soarelui: 1,50; rapiţă ulei: 1,50; soia: 1,50; mere: 1,70; piersici: 1,75; prune: 1,10; cartof: 1,60 |
BISTRIŢA - NĂSĂUD |
Grâu : 0,70 lei/kg ; Orz : 0,60 ; Porumb boabe : 0,70 ; Cartofi : 2,00 ; Fasole boabe : 7,00 ; Varză : 1,70 ; Ceapă: 1,50; Morcovi: 1,70; Mere: 0,80; Pere: 0,80; Prune: 0,80. |
BOTOŞANI |
Grâu: 0,46; porumb boabe: 0,43; cartof: 1,20; fasole boabe: 5,00; fasole verde: 6,00; varză: 1,30; ceapă: 1,50; morcov: 2,00; tomate: 5,00; ardei gras: 6,00; castraveţi: 8,00; mere: 1,80; pere: 3,00; struguri: 3,50; piersici: 3,60; carne în viu: porc 6,00, vită 5,50, pasăre 6,50; carne tăiată: porc 7,50, vită 7,00 pasăre 6,80; brânzeturi proaspete: 10,00; smântână: 9,50; ouă: 0,60. |
BRĂILA |
Grâu: 0,56. Pentru celealte produse cuprinse în contractele de arendă, plata se face în echivalent grâu în conformitate cu Legea arendei nr. 16/1994. Coeficienţii de conversie : grâu 1 ; orz 1,1 ; porumb 1,3 ; floarea soarelui 0,4 ; cartofi 5 ; sfecla de zahăr 7. |
BRAŞOV |
Grâu de toamnă: 0,75 lei/kg; Orz de toamnă: 0,70 lei/kg; Orzoaică de primăvară: 0,70 lei/kg; Ovăz: 0,70 lei/kg; Porumb boabe: 0,75 lei/kg; Cartofi (nesortaţi): 0,60 lei/kg; Sfeclă de zahăr: 120,00 lei/t; Sfeclă furajeră: 60,00 lei/t; Fân natural: 0,40 lei/kg; Ceapă uscată: 2,00 lei/kg; Fasole boabe: 5,00 lei/kg; Tomate: 3,50 lei/kg; Morcov: 2,50 lei/kg; Varză: 1,30 lei/kg; Mere: 2,50 lei/kg |
BUCUREŞTI |
Grâu: 0,52; Orz de toamnă: 0,40; Porumb boabe: 0,42; Floarea soarelui: 0,75; Soia: 0,80. |
BUZĂU |
Grâu: 0,56; Porumb boabe: 0,60; Orz: 0,60; Orzoaică: 0,55; Floarea soarelui: 1,20; Struguri pentru vin: 0,80 |
CĂLĂRAŞI |
Grâu: 0,43; Porumb: 0,45; Floarea soarelui: 0,70; Orz: 0,32 |
CARAŞ-SEVERIN |
Grâu: 0,80; Orz: 0,70; Porumb boabe: 0,80; Cartof: 1,30; Fasole boabe: 5,00; Fasole verde: 3,00; Varză: 1,20; Ceapă: 2,00; Morcov: 2,00; Roşii: 3,00; Ardei: 4,00; Castravete: 2,00; Mere: 3,00; Struguri: 3,50; Piersici: 5,00; Pere: 5,00 |
CLUJ |
Grâu, secară, triticale: 0,35; Orz de toamnă: 0,30; Orzoaică de primăvară: 0,38; Ovăz de primăvară: 0,41; Porumb boabe pentru consum: 0,30; Floarea sorelui pentru consum: 0,52; Soia boabe: 0,78; Fasole boabe: 2,93; Mazăre boabe: 1,98; Rapiţă de toamnă pentru ulei: 0,86; Muştar boabe pentru consum: 1,15; Sfeclă de zahăr: 0,15; Tutun: 4,20; Cartofi timpurii şi de vară: 1,48; Cartofi de toamnă: 0,80; Legume de câmp: 1,35; Mere: 0,60; Pere: 1,65; Cireşe şi vişine: 2,00; Struguri pentru vin: 1,52; Prune: 1,40 |
CONSTANŢA |
|
COVASNA |
Cartofi consum: 0,50; Grâu de panificaţie: 0,45; Porumb boabe: 0,45; Orz, orzoaică (furaj): 0,40; Carne porcine (viu): 7,25; Carne bovine (viu): 4,25; Carne tineret bovin: 6,25; Lapte de vacă: 0,75 |
DÂMBOVIŢA |
Grâu: 0,38; Orz: 0,38; Orzoaică: 0,38; Ovăz: 0,36; Porumb: 0,36; Floarea soarelui: 0,60; Tomate: 0,70; Ardei gras: 0,80; Castraveţi: 1,20; cartof toamnă: 1,00; Vinete câmp: 1,83; Rapiţă: 0,90; Mere: 0,80; Morcovi: 1,50; Pere: 1,00; Prune: 0,60; Ceapă uscată: 1,80; Usturoi: 8,00; Varză: 0,30; Cireşe şi vişine: 1,50 |
DOLJ |
Grâu: 0,50; Orz: 0,45; Porumb: boabe: 0,45; Floarea soarelui: 0,80; Cartof: 0,80; Fasole boabe: 4,50; Varză: 0,70; Ceapă uscată: 1,00; Morcov: 1,50; Tomate: 1,50; Ardei: 2,00; Castraveţi: 2,00; Struguri: 1,50 |
GALAŢI |
Grâu: 0,50 |
GIURGIU |
Preţuri în lei/tonă. Grâu: 603,19; Orz: 457,94; Porumb: 584,60; Rapiţă: 1182,75; Floarea soarelui: 1330,96 |
GORJ |
|
HARGHITA |
Grâu: 0,45; Orz, orzoaică: 0,40; Ovăz: 0,50; Porumb: 0,45; Cartofi: 0,50; Mere: 1,50; Morcovi: 1,50 |
HUNEDOARA |
Grâu: 1,10; Orz: 1,00; Porumb: 0,80; Cartof: 1,10; Fasole verde: 3,50; Varză: 1,20; Morcov: 1,90; Tomate: 2,20; Ardei: 2,60; Castraveţi: 2,00; Rădăcinoase: 2,00; Mere: 2,00; Pere: 2,50; Struguri: 2,50 |
IALOMIŢA |
Grâu: 0,50; Orz: 0,36; Porumb: 0,58; Floarea soarelui: 1,33; Rapiţă:1,18; Orez: 2,78 |
IAŞI |
Grâu: 0,39; Orz: 0,38; Orzoaică: 0,37; Secară: 0,37; Porumb: 0,32; Ovăz: 0,33; Triticale: 0,35; Cartofi: 0,60; Mere: 1,00 |
ILFOV |
Grâu: 1,1; Orz: 0,8; Porumb boabe: 1,2; Cartof: 1,0; Fasole boabe: 3,0; Fasole verde: 3,0; Varză: 1,2; Ceapă: 2,5; Morcov: 2,0; Tomate: 4,0; Ardei gras: 5,0; Castraveţi: 3,0; Mere: 3,0; Pere: 4,5; Struguri: 4,2; Porc – carne în viu: 11,5; Vită – carne în viu: 14,0; Porc – carne tăiată : 12,3; Vită – carne tăiată: 15,5; Pasăre – carne tăiată: 8,0; Lapte: 3,0; Brânzeturi proaspete: 11,0; Smântână: 10,0; Telemea: 24,0; Ouă: 0,5 |
MARAMUREŞ |
Preţuri în lei/tonă. Grâu: 550; Orz: 525; Ovăz: 501; Porumb: 580; Cartof: 1000 |
MEHEDINŢI |
Grâu: 0,45; Orz: 0,40; Ovăz: 0,40; Porumb: 0,55; Orzoaică: 0,60; Struguri: 1,50; Floarea soarelui: 1,00; Rapiţă: 1,00 |
MUREŞ |
Grâu: 0,58; Orz: 0,58; Orzoaică: 0,70; Ovăz: 0,70; Triticale: 0,65; Porumb: 0,65; Floarea soarelui: 1,80; Fân, lucernă, trifoi: 0,70; Tărâţe: 0,70; Furaje combinate: 2,00; Tomate seră: 5,50; Ardei seră: 4,50; Ardei capia seră: 5,40; Castraveţi câmp seră: 5,10; Vinete câmp seră: 2,30; Ţelină: 3,50; Păstârnac: 5,00; Morcovi: 2,50; Fasole păstăi: 2,50; Fasole uscată: 4,50; Ceapă verde: 1,50 lei/legătură; Ceapă uscată: 2,50; Usturoi: 12,00; Varză toamnă: 1,50; Conopidă: 5,20; Cartofi toamnă: 1,80; Material săditor – pomi, arbuşti, viţă: 14,00 lei/buc.; Mere: 1,50; Pere: 4,00; Gutui: 4,00; Nuci – miez: 20,00 |
NEAMŢ |
Grâu boabe: 0,50; Orz boabe: 0,40; Orzoaică boabe: 0,40; Ovăz boabe: 0,50; Porumb boabe: 0,35; Floarea soarelui: 0,70; Fasole boabe: 3,00; Cartofi consum: 0,45; Rapiţă pentru ulei: 0,95; Sfeclă de zahăr: 0,10; Soia: 0,70; Struguri de vin: 0,70; Cireşe şi vişine: 1,50; Mere: 1,00; Fânuri perene: 0,50; Zahăr tos: 3,00 |
OLT |
Grâu: 0,45; Orz: 0,40; Porumb: 0,40; Rapiţă: 1,00; Floarea soarelui: 1,00 |
PRAHOVA |
Grâu: 0,55; Porumb: 0,55; Orz: 0,40; Orzoaică de toamnă: 0,50; Soia: 1,00; Floarea soarelui: 0,80; Spanac: 4,00; Ceapă verde: 1,00; Tomate solar: 4,00; Tomate câmp: 2,00; Castraveţi solar: 2,50; Castraveţi câmp: 1,20; Varză vară: 1,50; Varză toamnă: 1,20; Cartofi de câmp: 0,90; Fasole boabe: 4,50;Fasole păstăi: 2,50; Mere: 2,00; Pere: 2,50; Prune: 1,50; Struguri vin: 0,80; Struguri masă: 2,50; Vin: 4,00/litru; Ţuică: 10,00/l; Lapte: 1,10/l; Brânză proaspătă vaci: 10,00; Smântână: 10,00; Telemea vacă: 11,00; Telemea oaie: 14,00; Ouă: 0,35/buc.; Carne, kg/viu, tineret bovin: 4,50; bovină adultă: 3,00; tineret ovin: 12,00; oaie: 1,60; porc: 4,50; pasăre: 4,50. |
SĂLAJ |
Grâu: 0,60 Orz: 0,70 Ovăz: 0,60 Orzoaică: 0,70 Porumb: 0,70 Cartofi: 1,00 Fasole boabe: 2,50 Ceapă: 1,20 Morcovi: 1,30 Usturoi: 3,50 roşii: 1,50 Ardei: 2,50 Castraveţi: 2,70 Mere: 1,50 Pere: 2,00 Nuci: 2,00 Struguri: 2,20 Fân natural: 0,40 Culturi furajere (fân, lucernă, trifoi etc.): 0,70 Păşune naturală îngrijită (masă verde): 0,10 Carne în viu, porc: 8,00 vită: 7,00 pasăre: 5,00 oaie: 6,00 capră: 6,60 Lapte: 1,50/l Brânzeturi: 12,00 Smântână: 11,00 Telemea: 10,00 Ouă: 0,40 /buc. |
SATU MARE |
Grâu: 0,50; Orz: 0,42; Porumb boabe: 0,45; Floarea soarelui: 1,00; Sfeclă de zahăr: 0,10 |
SIBIU |
Grâu de toamnă: 0,91; Orz de toamnă: 0,55; Orzoaică de primăvară: 0,56; Porumb boabe: 0,59; Floarea soarelui: 1,05; Soia: 0,79; Sfeclă de zahăr: 0,06; Cartofi: 0,51; Sfeclă furajeră: 0,09; Pajişti naturale – echivalent fân: 0,06; Lucernă – echivalent fân: 0,47; Măr: 1,38; Prun: 2,02; Struguri de vin: 1,30 |
SUCEAVA |
Grâu: 0,70; Orz: 0,65; Porumb boabe: 0,75; Cartofi: 1,00; Fasole boabe: 5,00; Varză: 1,00; Ceapă: 1,50; Morcov: 1,50; Tomate: 2,50; Ardei gras: 2,50; Castraveţi: 1,80; Mere: 1,75; Sfeclă zahăr: 0,15; Lucernă, trifoi, fân: 0,35; Borceag fân: 0,35; Porumb masă verde siloz: 0,12; Fân graminee perene: 0,25 |
TELEORMAN |
Grâu consum: 0,40; Orz boabe consum: 0,35; Floarea soarelui consum: 0,60; Porumb consum: 0,35 |
TIMIŞ |
Grâu şi secară: 0,51 lei/kg; Orz şi orzoaică: 0,47 lei/kg; Porumb boabe: 0,54 lei/kg; Floarea soarelui: 1,66 lei/kg; Soia: 0,92 lei/kg; Cartofi: 1,80 lei/kg; Tomate de camp: 3,40 lei/kg; Struguri de vin: 1,0 lei/kg; Came de porcine în greutate vie: 6,50 lei/kg; Came de bovine în greutate vie: 3,20 lei/kg; Carne de ovine şi caprine în greutate vie: 5,20 lei/kg; Carne de pasăre în greutate vie: 5,40 lei/kg; Ouă pentru consum: 0.29 lei/buc; Lapte de oaie şi capră: 1,80-1,90 lei/litru; Lapte proaspăt de vacă şi bivoliţă: 0.98 lei/litru; Miere de albine: 9,00 lei/kg; |
TULCEA |
Grâu: 0,46; Orz: 0,48; Ovăz: 0,41; Porumb: 0,55; Floarea soarelui: 0,83; Soia: 1,27; Rapiţă: 1,16; Cartofi: 0,95; Fasole boabe: 4,24; Varză: 0,83; Mere: 1,78; Rădăcinoase: 1,78; Tomate: 1,80; Ardei gras: 2,38; Struguri de masă: 1,19; Struguri vinificare, albi: 0,83; Struguri vinificare, negri: 0,83 |
VÂLCEA |
Grâu: 0,60; Orz: 0,60; Porumb: 0,60 |
VASLUI |
Grâu: 0,40; Porumb boabe: 0,30; Floarea soarelui: 0,70; Orz: 0,50; Struguri pentru vin: 0,80 |
VRANCEA |
Grâu: 0,48. Plata se stabileşte într-o cantitate determinată în grâu, indiferent de culturile înfiinţate. |